Over mijzelf

Voordat je hulp zoekt is het fijn als je een idee hebt met wie je te maken krijgt en daarom stel ik me graag even voor. 

 

Wie ben ik

Ik ben Karin, huisarts, seksuoloog, hb-er en een kind van de jaren 80.  

Samen met mijn kinderen woon ik in de regio Venlo, Noord-Limburg. Ik werk graag en heb daarnaast brede interesses. Ik hou van een goed gesprek, het liefst met een hapje en een drankje. Ik hecht waarde aan mijn vrienden en mijn vrije tijd. In die vrije tijd kun je me vinden met een boek in bad, maar net zo goed kamperend in de zon, of op een zomeravond BBQ. 

Als persoon beschouw ik mezelf als polyseksueel met een open blik op alle vormen en variaties op identiteit, aantrekking, relaties en seksualiteit binnen onze samenleving. 

 

Professioneel

Doordat ik zowel als huisarts als seksuoloog werk kan ik een probleem breed bekijken. Als huisarts ben ik immers een generalist: iemand die een vraag van alle kanten kan bekijken vanuit het biopsychosociale denkmodel, met een brede medische achtergrond. 

Voordat ik huisarts werd heb ik korte tijd gewerkt in Tanzania en aansluitend ervaring op gedaan binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik werkte daar o.a. met jongeren en jong-volwassenen met een vorm van autisme of ad(h)d en binnen de verslavingszorg. Als medisch student gaf ik seksuele voorlichting op basisscholen en voortgezet onderwijs. Ik ben daarnaast gepromoveerd aan het Radboudumc op hulp voor jongeren die getuige zijn (geweest) van huiselijk geweld.

De GGZ heeft ook als huisarts altijd mijn speciale interesse gehouden. Ik heb daarnaast veel affiniteit met mensen die door zichzelf of door de maatschappij beschouwd worden als afwijkend van gemiddeld. 

Als seksuoloog ben ik breed georiënteerd, met ervaring met non-monogame relatievormen en kink. Ik vind het altijd belangrijk om te kijken of jouw vraag bij mij het beste op zijn plek is. Als ik denk dat een andere hulpverlener of collega-seksuoloog jou beter kan helpen, dan zal ik dat met je bespreken.