Seks & Plezier

Seks gaat voor mij over het maken van plezier. Toch kan er van alles gebeuren waardoor dit niet meer zo is en seks, of een onderdeel daarvan, angst, pijn, frustratie of vermijding, veroorzaakt.

Als seksuoloog kijk ik met jou naar alle facetten van seks. Seks is heel breed en gaat niet alleen over penetratie of een orgasme, maar over alles van A tot Z. Op allerlei vlakken kan er iets gebeuren waardoor seks geen of minder plezier geeft. Soms is de oorzaak heel duidelijk, en soms zijn er meerdere oorzaken, of kunnen we niet duidelijk een oorzaak vinden. Jouw bezoek aan mij heeft daarom in het begin wel wat weg van een puzzel: samen proberen we het hele verhaal duidelijk te krijgen, zodat we een zo goed mogelijk idee hebben wat er aan de hand is, en wat we daaraan zouden kunnen doen, zodat seks (weer) plezier geeft. 

Mensen beleven hun seksualiteit allemaal anders. Soms meer gemiddeld, soms minder gemiddeld. Maar in verreweg de meeste gevallen betekent niet gemiddeld niet abnormaal. Sterker nog: jij mag je seksualiteit beleven zoals jij dat wil, zolang er geen sprake is van schade voor jezelf of voor anderen, er alle betrokkenen toestemming hebben gegeven. Heel veel is dus normaal!

Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op de pagina's over kink en non-monogamie.