Vergoedingen

Seksuologische hulp wordt soms wel en soms niet vergoed.

Als seksuoloog ben ik een ketenpartner van Provico. Provico verzorgt de geestelijke gezondheidszorg voor de eerste lijn.

Als je woont in de regio Limburg-Noord (Cohesie regio) dan kun je in overleg met je huisarts een verwijzing vragen naar mij. Je kijkt dan samen met de huisarts of de POH-GGZ  wat er nodig is. Zij kunnen jou vervolgens verwijzen via provico. De huisarts/POH-GGZ kan zelf beslissen wat er nodig is, bijvoorbeeld een eenmalig advies, een medicatieadvies, of co-behandeling. Bij de eerste 2 vormen blijft de huisarts of POH-GGZ in regie: dit betekent dat ik advies geef over jouw vraag, of je eenmalig uitnodig voor een gesprek, maar dat ik je zelf niet ga behandelen. Bij co-behandeling neem ik (een deel van) de behandeling over. Je komt dan bij mij voor de intake en behandeling.

Sommige verzekeringen vergoeden seksuologische hulpverlening in de aanvullende verzekering. 

Als je van buiten de regio komt, of je wil je huisarts niet informeren, dan zijn de kosten van mijn hulp voor jouzelf. 

Mijn tarieven zijn als volgt:

  • Kennismaking (15min) > gratis
  • Intake (60min + behandeladvies) > 100 euro
  • Eenmalig (medicatie) advies > 50 euro
  • Behandeling > 81,13 euro per uur.

Een gesprek duurt gewoonlijk 45-60 min + 15min administratietijd. 

 

Pay it forward

Als hulpverlener wil ik graag iedereen helpen waar dat mogelijk is. Mocht je de kosten van mijn hulpverlening niet kunnen betalen en kom je niet in aanmerking voor vergoeding, neem dan contact op met me. We kijken dan samen of er een oplossing te vinden is. Ik werk hierbij graag volgens het pay it forward principe.