Werkwijze

Of je nu wil kennismaken, meer wil weten over wat ik voor je zou kunnen betekenen, of een verwijzing hebt gekregen van je huisarts: in alle gevallen hebben we eerst even telefonisch of via WhatsApp/mail contact. Ik vertel je dan wie ik ben en vraag je waarvoor je graag hulp zou willen krijgen. Ook kijken we naar de kosten van een gesprek en of dit voor jou vergoed kan worden. Dit gesprek duurt ongeveer 15 minuten en is kosteloos. 

 

Intake

Een eerste gesprek duurt ongeveer 1 uur en vindt plaats op een plek die we samen afspreken. Dit kan in Horst op de huisartsenpraktijk, in Tegelen, of in uitzonderlijke gevallen bij jou thuis of digitaal. Je mag alleen komen, of samen met een eventuele partner. 

In dat gesprek verkennen we je/jullie vraag. Na afloop van het gesprek vertel ik je/jullie wat ik denk dat er aan de hand zou kunnen gaan en hoe ik je/jullie daarmee kan ondersteunen. Soms is er een vervolg gesprek nodig om meer inzicht te krijgen in je/jullie vraag. Het intake gesprek eindigt met een voorstel voor vervolg. Dit is per persoon verschillend: soms denk ik dat een of enkele gesprekken genoeg zijn, en soms verwacht ik dat er een wat langere behandeling nodig is. Over dit voorstel kun je/kunnen jullie rustig nadenken.

 

Vervolg/Behandeling

Als je besluit om bij mij in behandeling te gaan dan stellen we gezamenlijk een doel en wanneer we dit doel evalueren. Meestal is dat na het 4e of 5e gesprek. We kijken ook of een behandeling bij mij voldoende is, of dat er andere behandelaars ingezet moeten worden.  

 

Afsluiting

Na afloop van de behandeling kijken we samen of je voldoende handvatten hebt om verder te kunnen. Als je wilt informeren we de huisarts over je behandeling, maar dit hoeft niet. Meestal plan ik na 3 maanden nog een keer een gesprek om te kijken hoe het gaat en of er nog vragen zijn. 

Graag hoor ik van je hoe je de behandeling ervaren hebt. Hier kan ik ook weer van leren!